jože pristavec fotorazstava


 Jože se je tokrat posvetil delu Janeza Groma. S slikami nas je povedel v svet kocke. Razstava ima naslov "Kaj se skriva v kocki?". Kocka, to enostavno geometrijsko telo, je v rokah Janeza Groma dobila nove in nenavadne razsežnosti. Jože s fotografijami slika vso to strast, vztrajnost in enkratnost avtorja. Razstava je na ogled v Cankarjevem domu na Vrhniki vse do srede januarja 2018.


 

  Izlet v Istro


 Klub se je tokrat podal na foto izlet v Istro. Pričakala nas je megla. Svet, ki ga imamo v predstavah vedno obsijan s soncem, je tokrat ponujal svoj drugi obraz. Z fotografa je to posebna priložnost, saj uzre tisočkrat videne podobe v svojstveni luči. Samotne in v meglo zavite ulice Motovuna so klicala drugačna čustva in beležila druge podobe. A človek je človek in tu je tudi tista želja, da bi se megla vendarle razkadila. Da bi se med meglicami, obsijano s soncem prkazalo staro mesto. A sonca nismo dočakali. Pregnale so nas trume azijskih turistov, ki so napolnile prej tako mistične in samotne ulice.

Vzeli smo pot pod noge in aparate v roke in se podali v "najmanjše mesto na svetu" Hum. Megla je bila tu le spomin.  Ob turistih, ki so pohajkovali po edini ulici, pa si vedel, da morje ni daleč. Boljun, flišne sipine in Kotli pa so bili vse nekaj drugega. Sonce in samota. Istra kot je nekoč bila. Dan se je prehitro prevesil v noč in potrebno je bilo napolniti naše želodce preden se podamo domov. Kubed na slovenski strani nas je postregel z dobrotami, ki so dopolnile ta čudovit dan.


 foto T. Vojvoda



 foto T.Vojvoda



 foto T.Vojvoda

 snježana barišić 2. nagrada slovenske fotografinje se predstavijo 2017



 

 andrej gubič zmagovalec slovenia press photo 2017 Novice


 

 Članek anžeta barleta v digitalni kameri


 

  Foto izlet Veli Badin in erozijsko središče babe


 Tokratna ekipa (peterica članov) se je podala v Slovensko Istro. Prav na skrajnem robu (v mislih imam kraški rob) smo odkrivali eno tistih čudovitih, skrivnostnih pokrajin, ki jo spregledamo kadar hitimo proti morju. Jutranja meglica in srne, ki nas niso pričakovale, so se hitro porazgubile. Dočakalo nas je oprano jutro in pomladansko, z jutranjim soncem obsijano rastje. Ja, Veli Badin je meka za fotografe. Spodmoli, naravni most in cvetovi nudijo nešteto možnosti. Le čas je bil neusmiljen, tako da smo se kljub želji po še morali podati nazaj. Po grebenu smo nadaljevali fotopohod do cerkvice sv. Kvirika in nato na kosilo v vasici Kubed. Po kosilu smo zbrali še toliko moči, da smo se ustavili v erozijskem središču Babe. Lunina pokrajina je bila pika na i popolnega foto dneva.

Odločitev je padla. Jeseni, ko bo obarvan ruj, pridemo spet. Nekateri mogoče že prej.


april 2017





 foto Andrej Gubič

 


 foto Tomaž Vojvoda